ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Η Εταιρεία με την επωνυμία «Ιωάννης Κ. Κωνσταντινίδης Ε.Π.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «CHEMIKON», που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής, θέση Φάκα, Τ.Κ.: 19 300, ΑΦΜ: 099004915 Δ.O.Y. : Ελευσίνας ΓΕΜΗ: 122699207000(στο εξής η «Εταιρεία»), email: chemikon@chemikon.gr ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα, σας παρέχει δια του παρόντος την ακόλουθη ενημέρωση για την επεξεργασία των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα και τα δικαιώματά σας ως υποκειμένου της επεξεργασίας, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (Ε.Ε. 679/2016), στο εξής (ΓΚΠΔ), την εκάστοτε εθνική νομοθεσία, καθώς και τις Αποφάσεις, Οδηγίες και Γνωμοδοτήσεις της αρμόδιας εποπτικής Αρχής.

Η παρούσα ενημέρωση απευθύνεται σε πελάτες και λοιπούς συναλλασσόμενους της Εταιρείας και τα τυχόν υποκαταστήματα της της (στο εξής η «Εταιρεία») είτε είναι φυσικά πρόσωπα ( στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ατομικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες) είτε είναι νομικά πρόσωπα (για παράδειγμα νόμιμοι εκπρόσωποι, διαχειριστές, πρόσωπα επικοινωνίας, θέση στο νομικό πρόσωπο).

Επίσης απευθύνεται στα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με αυτούς,(ενδεικτικά προσωπικό, συνεργάτες, εκπροσώπους, αντιπροσώπους, υπευθύνους, διοικητικά στελέχη, αντίκλητους, προστηθέντες, βοηθούς εκπλήρωσης αυτών, πρόσωπα επικοινωνίας, κ.λπ., τους οποίους οι ανωτέρω όταν δίδουν στα στοιχεία τους στην Εταιρεία, θα πρέπει να τους ενημερώνουν για την γνωστοποίηση των στοιχείων τους στην Εταιρεία και να τους έχουν παραπέμψει στην παρούσα ενημέρωση , που όπως εκάστοτε ισχύει, είναι αναρτημένη στο www.chemikon.gr

Η Εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται τα κάτωθι δεδομένα (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά), ανάλογα με το είδος της συνεργασίας ή της σύμβασης

Προσωπικά Δεδομένα.

-Βασικά στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΔΤ ή διαβατηρίου), στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/ ή και ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός σταθερού ή κινητού τηλεφώνου,)

-Φορολογικά στοιχεία: ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ

-διακριτικός τίτλος/τύπος επιχείρησης, διεύθυνση έδρας,

-τίτλος, θέση στην εταιρεία, στοιχεία νομίμων εκπροσώπων

-οικονομική προσφορά

-οικονομικές συναλλαγές.

-Καταγραφή εικόνας στα πλαίσια λειτουργίας κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV).

Προέλευση Δεδομένων.

Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα:

-που δηλώνει ή θα δηλώσει στο μέλλον κατά την εξέλιξη της συμβατικής σχέσης προς την Εταιρεία ο πελάτης, συναλλασσόμενος, με οποιονδήποτε τρόπο, όπως για παράδειγμα είναι μέσω σχετικών επικοινωνιών, τηλεφωνικών, ηλεκτρονικών (email), μέσω ανταλλαγής εγγράφων και όσα προκύπτουν από τη συμβατική μας σχέση ( σύναψη, εξέλιξη και λύση αυτής).

-που συλλέγει από τρίτες δημόσια προσβάσιμες πηγές (όπως για παράδειγμα είναι εμπορικά μητρώα, διαδίκτυο), όπου υπάρχουν δημόσιες καταχωρήσεις αναφορικά με την επαγγελματική σας δραστηριότητα. και εφόσον τα δεδομένα αυτά είναι απαραίτητα για τους σκοπούς της επεξεργασίας.

που αφορούν την εικόνα σας όταν εισέρχεστε σε χώρο Εταιρείας

Σκοποί επεξεργασίας/Νομική βάση επεξεργασίας

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα:

-σε προσυμβατικό στάδιο για την επαλήθευση και ταυτοποίηση των στοιχείων σας, για τη λήψη προσφοράς που έχετε αποστείλει και την αξιολόγησή της και σε περίπτωση σύμβασης για την διαχείριση/εκτέλεση της σύμβασης, όπως για παράδειγμα είναι η κατάρτιση, διατήρηση, λήξη, η επικοινωνία μέσα στο πλαίσιο αυτής, η εκπλήρωση των εκατέρωθεν υποχρεώσεών μας (για παράδειγμα πληρωμές, παρακολούθηση οικονομικών συναλλαγών, παροχή υπηρεσιών και προμήθειας προϊόντων). Στην περίπτωση αυτή νομική βάση επεξεργασίας αποτελεί ότι η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης της οποίας ο Πελάτης/συναλλασσόμενος είναι συμβαλλόμενο μέρος ή για να ληφθούν μέτρα κατ’ αίτηση του πριν από τη σύναψη σύμβασης.

-για τη συμμόρφωση της Εταιρείας με την κείμενη εθνική ή ενωσιακή νομοθεσία, (ενδεικτικά στον τομέα του φορολογικού δικαίου, εμπορικό δίκαιο, όπως για παράδειγμα είναι η έκδοση τιμολογίων, η διατήρηση φορολογικών στοιχείων, η γνωστοποίηση στοιχείων σας σε αρμόδιους φορείς (ενδεικτικά αρμόδια Δ.Ο.Υ), ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές/ελεγκτές. Στην περίπτωση αυτή νομική βάση επεξεργασίας αποτελεί η συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση της Εταιρείας.

-για τη θεμελίωση, άσκηση, ή υποστήριξη νόμιμων αξιώσεων ενώπιον αρμόδιων δικαστικών φορέων ή άλλων φορέων εξωδικαστικής επίλυσης διαφοράς. Στην περίπτωση αυτή νομική βάση επεξεργασίας αποτελεί το έννομο συμφέρον της Εταιρείας.

-για την προστασία της ασφάλειας προσώπων και αγαθών της Εταιρείας (κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης CCTV), Στην περίπτωση αυτή νομική βάση επεξεργασίας αποτελεί το έννομο συμφέρον της Εταιρείας.

Αποδέκτες/Πρόσωπα που λαμβάνουν γνώση των Δεδομένων σας.

Πρόσβαση στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, ανάλογα με τον εκάστοτε σκοπό επεξεργασίας έχουν ενδεικτικά και όχι περιοριστικά οι κάτωθι κατηγορίες:

(α) Η Διοίκηση της Εταιρείας.

(β) Το αρμόδιο υπαλληλικό προσωπικό και φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες στην Εταιρεία όπως για παράδειγμα είναι φοροτεχνικοί και νομικοί σύμβουλοι, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι, ελεγκτικές εταιρείες, ορκωτοί λογιστές, εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας εγκαταστάσεων, εταιρείες πληροφορικής (ΙΤ), φιλοξενίας και διαχείρισης της ιστοσελίδας, emails, διανομής e-mails, πιστωτικά ιδρύματα, καταστροφής αρχείων και δεδομένων, ταχυδρομικών υπηρεσιών.

(γ) Δημόσιες Αρχές ή υπηρεσίες, δικαστικές, εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, όταν η διαβίβαση ή γνωστοποίηση των δεδομένων επιβάλλεται από τη νομοθεσία, από δικαστική απόφαση της ημεδαπής ή της αλλοδαπής νομοθεσίας ή από απόφαση άλλης Αρχής, διαπιστευμένους διαμεσολαβητές και κέντρα παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης, διαιτητικά δικαστήρια και φορείς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών.

(δ) Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν και αποδεικνύουν έννομο συμφέρον και σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

(ε) Προμηθευτές και συνεργάτες της Εταιρείας.

Η Εταιρεία όπου απαιτείται συνάπτει σχετικές συμβάσεις με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, στα οποία διαβιβάζονται τα δεδομένα σας και τα οποία λειτουργούν ως εκτελούντες την επεξεργασία, δηλαδή όταν επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό της.

Διαβιβάζουμε όσα δεδομένα είναι απαραίτητα για τους σκοπούς της εκάστοτε επεξεργασίας. Σε κάθε διαβίβαση, λαμβάνουμε κάθε μέτρο ώστε τα δεδομένα που θα διαβιβάζονται να είναι πάντα τα ελάχιστα αναγκαία.

Σε περίπτωση κατά την οποία η διαβίβαση αφορά σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), η διαβίβαση γίνεται με βάση κατάλληλες εγγυήσεις και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προστασίας δεδομένων, προκειμένου να διατηρείται το απαιτούμενο επίπεδο προστασίας των δεδομένων σας.

Δικαιώματα Υποκειμένου.

Ως υποκείμενο επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και υπό την επιφύλαξη του εφαρμοστέου δικαίου μπορείτε να ασκήσετε, κατά περίπτωση, τα εξής δικαιώματα:

-δικαίωμα πρόσβασης (για να μάθετε ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, για ποιο λόγο, τις κατηγορίες των δεδομένων σας και τους αποδέκτες ή και τις κατηγορίες των αποδεκτών),

-δικαίωμα διόρθωσης (για να διορθωθούν τυχόν ελλείψεις ή ανακρίβειες των δεδομένων σας)

δικαίωμα διαγραφής (δικαίωμα στη λήθη) (διαγραφή τους από τα αρχεία μας, εφόσον όμως η επεξεργασία τους δεν είναι πλέον απαραίτητη)

δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας (σε περίπτωση αμφισβήτησης της ακρίβειας των δεδομένων κ.λπ.)

-δικαίωμα φορητότητας (να λάβετε τα δεδομένα σας σε δομημένο και κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο, για όσα δεδομένα τηρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο).

δικαίωμα εναντίωσης (για λόγους που αφορούν στην ιδιαίτερη κατάστασή σας στην περίπτωση που τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα υφίστανται επεξεργασία για τους σκοπούς εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας)

H ενδεχόμενη άσκηση αυτών των δικαιωμάτων σας, πραγματοποιείται χωρίς κόστος για εσάς, με τους κάτωθι τρόπους:

-υποβάλλοντας εγγράφως σχετική αίτηση στη διεύθυνση privacy@chemikon.gr

αυτοπροσώπως ή με σχετική επιστολή προς την Εταιρεία «Ιωάννης Κ. Κωνσταντινίδης Ε.Π.Ε.» -«CHEMIKON», Ασπρόπυργος Αττικής, θέση Φάκα, Τ.Κ. 19 300, υπόψη Αρμόδιου για Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σε περίπτωση που έχετε εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για την υποβολή αιτήματος άσκησης δικαιώματος, τα πρόσωπο αυτό θα πρέπει να φέρει τα κατάλληλα έγγραφα νομιμοποίησης (όπως για παράδειγμα είναι πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση επικυρωμένη από Δημόσια Αρχή).

Κάθε αίτημα που υποβάλλεται θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία ταυτοποίησης. H Εταιρεία μπορεί να ζητήσει την παροχή πρόσθετων πληροφοριών αναγκαίων για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.

Εάν τα αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, τότε έχουμε την δυνατότητα είτε:

α) να επιβάλουμε την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή

β) να αρνηθούμε να δώσουμε συνέχεια στο αίτημα.

Εφόσον ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας αυτά, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματός σας εντός μηνός από τη λήψη του σχετικού αιτήματος, αφού σας ενημερώσουμε είτε για την ικανοποίησή του, είτε για τους αντικειμενικούς λόγους που εμποδίζουν την ικανοποίησή του. Η ως άνω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων, ύστερα από σχετική ενημέρωσή σας.

Τα ως άνω δικαιώματα σας περιορίζονται για τους λόγους που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Άρνηση της Εταιρείας ή αναιτιολόγητη καθυστέρηση ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων σας κατά την άσκηση των δικαιωμάτων σας, σας παρέχει το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ως καθ’ ύλην αρμόδια εποπτική αρχή για την εφαρμογή ΓΚΠΔ και ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

Επικοινωνία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι προσβάλλονται τα δικαιώματά σας που αφορούν στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων διατηρείτε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην ταχυδρομική διεύθυνση Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλέφωνο 210 6475628, e-mail: contact@dpa.gr, fax: +30-210 6475628, www.dpa.gr )

Ασφάλεια Επεξεργασίας.

Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας αναγνωρίζει τη σημασία της ασφαλείας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Για το σκοπό της επεξεργασίας λαμβάνουμε όλα τα σύγχρονα και κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, την ανταπόκριση των οποίων ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Διατήρηση Προσωπικών Δεδομένων.

Η Εταιρεία θα διατηρεί και θα επεξεργάζεται τα ανωτέρω προσωπικά δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εξυπηρέτηση των προαναφερθέντων σκοπών επεξεργασίας, για τη συμμόρφωσή της με τις νομικές της υποχρεώσεις (όπως για παράδειγμα είναι το φορολογικό, εμπορικό δίκαιο), για την επίλυση δικαστικών ή εξωδικαστικών διαφορών, συμπεριλαμβανομένης της διαμεσολάβησης, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Μετά το πέρας χρονικού διαστήματος διατήρησης, η Eταιρεία επιμελείται της ασφαλούς καταστροφής των δεδομένων σας.

Tροποποιήσεις-Αναθεωρήσεις

H Eταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί και να αναπροσαρμόζει την παρούσα Ενημέρωση, με βάση την εκάστοτε ισχύουσα πολιτική της για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και στο πλαίσιο του εκάστοτε ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, η οποία επικαιροποιημένη θα βρίσκεται πάντοτε διαθέσιμη στον ιστότοπο της Εταιρείας www.chemikon.gr

Έκδοση 2.0: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023